Грижи при дерматит

Какво е дерматит?

Дерматитът е болест, която се проявява в продължение на много години, поради което родителите и близките на тези пациенти трябва да се информират относно проявленията и грижите при дерматит. Това не означава, че децата винаги ще имат възпалена и зачервена кожа, а че положените грижи и лекарствата (приемани външно или вътрешно), които са препоръчани от педиатъра, ще помогнат на детето да има дълги периоди без проявления на болестта и да води нормален живот. Препоръчаните лекарства трябва да се използват по предписания начин и за посочения период, тъй като някои от тях могат да причинят съществени и трайни увреждания на кожата и други органи на тялото.
Дерматитът се повтаря в семейството. При деца, страдащи от атопичен дерматит, има съществен генетичен или наследствен елемент, тоест, това е болест, по-често срещана при хора, които имат член на семейството по първа или втора линия със същото състояние или други заболявания, като бронхиална астма, алергичен ринит (подобно на грип, който се повтаря прекалено често) или алергичен конюнктивит (постоянно зачервени очи или разширени зеници при промени в средата).

Още полезна информация

Помощ, целулит!

Помощ, целулит!

ЗАЩО И КАК СЕ ПОЯВЯВА? Основното схващане е, че целулитът е изменение на мастната тъкан, което засяга жените и предизвиква специфични кожни и подкожни изменения.

Какво (не) знаем за UV-лъчите (UVA и UVB)?

Какво (не) знаем за UV-лъчите (UVA и UVB)?

UVB лъчите:  B като “Brulure” (от фр. изгаряне): Имат по-къса дължина на вълната и много енергия, затова имат по-разрушителен ефект върху тъканите. Освен, че са

Грижи при дерматит

Грижи при дерматит

Какво е дерматит? Дерматитът е болест, която се проявява в продължение на много години, поради което родителите и близките на тези пациенти трябва да се

Промоция 15.02.2023
Актуална промоция до 15.02.2023
абонирай се за промоции