Помощ, целулит!

ЗАЩО И КАК СЕ ПОЯВЯВА?

Основното схващане е, че целулитът е изменение на мастната тъкан, което засяга жените и предизвиква специфични кожни и подкожни изменения. Засяга се кръвната и лимфната микроциркулация, което води до хипертрофия на мастните клетки. В подкожния клетъчен слой се натрупват вода, мазнини и отпадъчни продукти. Това води до притискане на кръвоносните и лимфните съдове. 

Приема се, че целулитът е свързан с женските полови хормони и засяга зоните свързани с репродуктивна функция – корем, бедра, седалище, а понякога и горната част на ръцете.

Около 85-90% от нежния пол имат проблем с появата на целулит.
Основните фактори са: наднормено тегло, хормонален дисбаланс, наследственост, възраст, стрес, нездравословно хранене, заседнал начин на живот. По-малко известно е, че проблемът се задълбочава и от продължително седене в една и съща поза. Затова, ако работата Ви е статична – отделяйте малко време за раздвижване.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ЦЕЛУЛИТА?

За постигане на оптимални резултати се препоръчва комбинация от различни методи:
– Масажи и козметични процедури за подобряване на циркулацията на кръвта и лимфата;

– Спортувайте! Целулитът се появява първо на местата, където е нарушена циркулацията на кръвта и лимфата, в резултат от бездействието на мускулите. Всякаква физическа активност е от полза, като най-подходящи са плуване, водна аеробика, ходене, бягане, каране на велосипед. Добре е да се практикуват в извънградски условия, за да се избегне замърсеният въздух, който също влияе негативно.

– Правилно хранене – избягвайте мазните и пържени храни, прекомерната употреба на захар и сол, тестени и пакетирани храни, алкохол и газирани напитки.

– Приемането на достатъчно количество вода е най-лесният и достъпен начин за пречистване на организма.

– Спрете тотюнопушенето – никотинът е враг на витамин С, който е отговорен за доброто състояние на кожата. Освен това той пречи на правилното кръвообръщение, което осигурява обмяната на веществата на клетъчно ниво.

-Активните съставки на антицелулитните кремове успешно се борят с „портокаловата кожа“, като възвръщат еластичността й и я хидратират. Използвайте ги редовно като домашна грижа.

– Честите контрастни душове помагат за подобряване на кръвообръщението, като е добре проблемните зони да се масажират с ръкавица, четка или гъба.

КАКВО ПРЕПОРЪЧВА N0+VELLO?

В стремежа си да предложи цялостна грижа за добрия вид на кожата, Nomasvello Испания патентова собствена LED технология за антицелулитни и стягащи процедури

От къде произлиза съкращението LED?
Накратко – светлина излъчвана от диоди или Llight Emitting Diodes.

Как действа? Въздействието на светлината върху кожата се нарича фотопорация. Тя се основава на прилагането на светлина с цел образуването на преходни микропори в кожата. Това позволява по-лесното проникване на активните съставки на козметичните продукти, които се нанасят по време на процедурата.

Машината излъчва три основни цвята светлина: син, зелен и червен. Под тяхното въздействие се повишава ензимната и клетъчна активност. С процедурата се стимулират кръвната и лимфна микроциркулация, които, както посочихме по-горе, са основен фактор при борбата с целулита.

Процедурата трае 20мин, като започва с нанасяне на разработения за No+Vello антицелулитен G-5 гел. Следва прилагането на панел с 50 светодиода върху третираната зона. Усещането е за приятно затопляне.

Основните съставки на G-5 гела са:
– фукус – стимулира изгарянето на мастната тъкан;
– карнитин – предотвратява натрупването на мастна тъкан;
– гуарана – стимулира кръвообръщението;
– ментол – с освежаващ ефект;
– урея – хидратира и подобрява еластичността на кожата.

Препоръчителният курс е от 12 процедури, минималният период между които е два дни.

Още полезна информация

Помощ, целулит!

Помощ, целулит!

ЗАЩО И КАК СЕ ПОЯВЯВА? Основното схващане е, че целулитът е изменение на мастната тъкан, което засяга жените и предизвиква специфични кожни и подкожни изменения.

Какво (не) знаем за UV-лъчите (UVA и UVB)?

Какво (не) знаем за UV-лъчите (UVA и UVB)?

UVB лъчите:  B като “Brulure” (от фр. изгаряне): Имат по-къса дължина на вълната и много енергия, затова имат по-разрушителен ефект върху тъканите. Освен, че са

Грижи при дерматит

Грижи при дерматит

Какво е дерматит? Дерматитът е болест, която се проявява в продължение на много години, поради което родителите и близките на тези пациенти трябва да се

Промоция 15.02.2023
Актуална промоция до 15.02.2023
абонирай се за промоции