IPL Фотоепилация София

Всяка зона на една цена - 55лв

Фотоепилация в София и за кожа с тен. Само 48ч преди и след излагане на слънце и солариум.

Как действа IPL?

IPL фотоепилацията премахва нежеланото окосмяване чрез интензивна пулсираща светлина без да нарушава целостта на кожата. Това става на принципа на т.нар. селективна фототермолиза. Въпреки сложното си име, този термин на практика означава: приложената върху кожата светлина (фото) се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин.

С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите умират и отпадат.

Fusion технологията на Nomasvello съчетава лазерна и фотоепилация за постигане на максимална ефективност според индивидуалните особености на всеки клиент. 

15 - 60

Подходяща възраст

10 - 90 мин

Времетраене

6 - 10

Брой процедури

Целогодишно

Сезон

55лв / Зона

Цена

Sun&Safe

Sun&Safe е иновативна технология от последно поколение, която позволява трайна епилация на кожи с тен по сигурен и ефективен начин. Sun&Safe е резултат от продължителни изследвания в R&D отдела на No+Vello в сътрудничество със специализирани компании от Европа и Израел. След двугодишни изследвания, No+Vello извърши различни модификации и подобрения в техниката си за фотоепилация и въведе нови протоколи за работа, които гарантират трайна и безопасна епилация на кожи с тен. 

Новата технология Sun&Safe позволява ефективна и сигурна фотоепилация и през лятото, като единственото условие е да няма активно излагане на слънце или солариум 48 часа преди и след процедура (в сравнение със стандартните 14 дни). Работи се върху гладко избръсната кожа. Вече не е нужно да се прекъсват процедурите през лятото, което несъмнено повишава тяхната ефективност. Само в No+Vello.

Резултати

Нашата система за трайна епилация дава отлични резултати при различните части на тялото. Ще се радвате на ефективно и трайно обезкосмяване, много по-качествено и несравнимо с познатите до момента методи за епилация. В повечето случаи, окосмяването намалява минимум с 80%- 85%, като малкото косми, които се появяват отново през годините, растат по-бавно и са по-тънки.

След приключване на терапията, ще са необходими поддържащи процедури (1-2 пъти в годината) за премахване на малкото окосмяване, което се появява отново през годините. То ще бъде от по-тънки и по-слаби косми, които се елиминират лесно с който и да е метод за епилация. Трайността на резултатите е индивидуална, но в повечето случаи е от 3 до 5 години.

Лазерна епилация или Фотоепилация?

Научи каква е разликата между двата метода и кой е по-подходящ за теб

Указания преди и след процедура

Преди процедура космите не трябва да бъдат махани чрез “изтръгване” (напр. кола маска или пинсета) поне 2 седмици. Необходимо е косъмът да е с дължина между 1 и 3 мм. Най-лесният начин е като обръснете зоната, която ще бъде третирана, 3-4 дни преди посещението си при нас. 

48ч след процедурата трябва да избягвате всичко, което води до прекомерно нагряване в зоната – горещ душ, сауна, парна баня, масажи, активен спорт. Хидратацията е особено важна, тъй като работим с високо количество енергия, което може да доведе до изсушаване на кожата.

За домашна грижа препоръчваме Хидратиращата емулсия на No+Vello, която съдържа алое вера и SPF 30. Използването и след процедура успокоява кожата и предотвратява странични реакции като чувство на опънатост и сухота, зачервяване, сърбеж и парене. Употребата и 3-4 дни преди процедура подготвя кожата за енергията, която ще приложим. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-голямо количество енергия може да приложим и съответно – резултатите да настъпят по-бързо.

Често задавани въпроси

Това става на принципа на т.нар. селективна фототермолиза. Въпреки сложното си име, този термин на практика означава: приложената върху кожата светлина (фото) се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин. С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите падат.

След курса от процедури, резултатите се запазват в продължение на години, като са нужни 1-2 поддържащи процедури годишно. В повечето случаи, окосмяването намалява минимум с 80%- 85%, като малкото косми, които се появяват отново през годините, растат по-бавно и са по-тънки и фини.

Не, усещането е за леко боцкане/парене. 

И лазерната и фотоепилацията са еднакво ефективни при дебели и тъмни косми. За по-фини и светли косми по-подходящият метод е фотоепилацията. От съображение за сигурност за зоната лице предлагаме единствено фотоепилация, тъй като при третиране с лазер има опасност от получаване на т.нар. “парадоксален ефект”, при който окосмяването по лицето се увеличава, а тънките косъмчета се превръщат в дебели и тамни. 

И при двата метода се използва светлината като средство за разрушаване на косъма (селективна фототермолиза), като:

-Лазерът използва фиксирана дължина на вълната с един цвят (монохромна светлина). Характеризира се със силен блясък и интензивност и може да навлезе дълбоко в кожата без интензивността да намалее. Диодният лазер на No+Vello позволява да третираме и V-ти фототип, както и кожи с тен.

-Фотоепилацията използва смесена (полихромна) светлина с различна дължина на вълните. Това позволява да се подбере най-подходящата дължина на вълната и дава повече възможности за терапия, включително и на кожа с тен. 

-Трайността на резултатите е еднаква и при двата метода – резултатите се запазват с години, като обикновено се правят 1-2 поддържащи процедури годишно.

Броят на процедурите зависи основно от цвета и дебелината на косъма, от типа кожа и зоната на третиране, хормонално състояние и др. Може да се говори за средно между 6 и 8 процедури при жените и 8-10 при мъжете. Между отделните процедури не трябва да се използва метод за обезкосмяване, който изтръгва корена (кола маска, пинсета, епилатор). Може да бръснете зоната или да скъсявате космите с тример.


Продължителността на терапията ще зависи от растежа на косъма, който варира и според зоната на тялото. В началото, процедурите ще са необходими всеки месец, но постепенно ще се разреждат, тъй като косменият фоликул ще е все по-отслабнал и космите ще растат по-бавно.

На първо посещение се попълва въпросник, за да се запознаем с общото Ви здравословно състояние и да установим потенциални противопоказания. Такива са например бременност, лошо контролиран диабет, епилепсия, прием на фоточувствителни лекарства, келоиди и други.

Кожата не се уврежда от процедурите, тъй като лазерът и IPL действат на принципа на селективната фототермолиза – начин енергията да се насочи към специфичен хромофор (вещество, абсорбиращо светлината), без да се засегне околната тъкан. Кожата има три естествени хромофора – меланин, хемоглобин и вода. IPL въздейства върху меланина на косъма, който абсорбира светлината и тя достига до корена му, където селективно (без да засяга околната тъкан) разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите отпадат.

Да, No+Vello разработи Sun&Safe технология за сигурна и ефективна лазерна и фотоепилация и на кожа с тен! Единственото условие е да не се излагате активно на слънце или солариум само 48ч преди и след процедура. За сравнение този интервал при повечето лазери е 14 дни.

Имате въпроси?