Лазерна епилация София​

Всяка зона на една цена - 55лв

Лазерна епилация и за кожа с тен. Само 48ч преди и след излагане на слънце и солариум.

Диодният лазер премахва нежеланото окосмяване чрез светлина без да нарушава целостта на кожата. Това става на принципа на т.нар. селективна фототермолиза. Въпреки сложното си име, този термин на практика означава: приложената върху кожата светлина (фото) се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин. С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването.

Унищожените косми ще опадат между 10-тия и 20-тия ден след процедурата. Междувременно не трябва да използвате метод за епилиране, който изтръгва корена на косъма (кола маска, епилатор, пинсета). Можете да бръснете зоната или да скъсите космите с тример.

15 - 60

Подходяща възраст

10 - 90 мин

Времетраене

6 - 10

Брой процедури

Целогодишно

Сезон

55лв / Зона

Цена

Sun&Safe​ и Fusion

Технологията Sun&Safe позволява ефективна и сигурна лазерна и фотоепилация и през лятото, като единственото условие е да няма активно излагане на слънце или солариум 48 часа преди и след процедура (в сравнение със стандартните 14 дни). Не е нужно да се прекъсват процедурите през лятото, което несъмнено повишава тяхната ефективност.

Fusion технологията на No+Vello постига отлични резултати при всички типове кожа и косъм. При дебели и тъмни косми и лазерната, и фотоепилация са еднакво ефективни. При по-светли и фини косми, по-ефективният метод е фотоепилациятата. След индивидуална консултация нашите специалисти ще Ви препоръчат най-подходящият за Вас метод за постигане на максимална ефективност.

Резултати

Лазерната епилация дава отлични резултати при всички части на тялото. Изключение прави зоната лице, която третираме само с фотоепилация. При лазерната епилация на тази зона има вероятност от получаване на т.нар. “парадоксален ефект”, при който окосмяването в зоната се увеличава, а тънките и фини косми могат да стана по-дебели и тъмни. 

В повечето случаи, окосмяването намалява минимум с 80%- 85%, като малкото косми, които се появяват отново през годините, са много тънки и със забавен растеж. След приключване на курса от средно 6-8 процедури, ще са необходими поддържащи процедури (1-2 пъти в годината). 

Лазерна епилация или Фотоепилация?

Научи каква е разликата между двата метода и кой е по-подходящ за теб

Указания преди и след процедура

Преди процедура космите не трябва да бъдат махани чрез “изтръгване” (напр. кола маска, епилатор, пинсета) поне 2 седмици. Работи се на гладко обръсната кожа, като препоръчваме да оставите необръснат малък участък от зоната, за да определим правилно цвета и дебелината на косъма.

Интервалът между процедурите е 45 дни. 

48ч след процедурата трябва да избягвате всичко, което води до прекомерно нагряване в зоната – горещ душ, сауна, парна баня, масажи, активен спорт, активно излагане на слънце/солариум. Хидратацията е особено важна, тъй като работим с високо количество енергия, което може да доведе до изсушаване на кожата.

За домашна грижа препоръчваме Хидратиращата емулсия на No+Vello, която съдържа алое вера и SPF 30. Използването и след процедура успокоява кожата и предотвратява странични реакции като чувство на опънатост и сухота, зачервяване, сърбеж и парене. Употребата и 3-4 дни преди процедура подготвя кожата за енергията, която ще приложим. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-голямо количество енергия може да приложим и съответно – резултатите да настъпят по-бързо.

Често задавани въпроси

Това става на принципа на т.нар. селективна фототермолиза. Въпреки сложното си име, този термин на практика означава: приложената върху кожата светлина (фото) се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин. С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите падат.

След курса от процедури, резултатите се запазват в продължение на години, като са нужни 1-2 поддържащи процедури годишно. В повечето случаи, окосмяването намалява минимум с 80%- 85%, като малкото косми, които се появяват отново през годините, растат по-бавно и са по-тънки и фини.

Не, усещането е за леко боцкане/парене. 

И лазерната и фотоепилацията са еднакво ефективни при дебели и тъмни косми. За по-фини и светли косми по-подходящият метод е фотоепилацията. От съображение за сигурност за зоната лице предлагаме единствено фотоепилация, тъй като при третиране с лазер има опасност от получаване на т.нар. “парадоксален ефект”, при който окосмяването по лицето се увеличава, а тънките косъмчета се превръщат в дебели и тамни. 

И при двата метода се използва светлината като средство за разрушаване на косъма (селективна фототермолиза), като:

-Лазерът използва фиксирана дължина на вълната с един цвят (монохромна светлина). Характеризира се със силен блясък и интензивност и може да навлезе дълбоко в кожата без интензивността да намалее. Диодният лазер на No+Vello позволява да третираме и V-ти фототип, както и кожи с тен.

-Фотоепилацията използва смесена (полихромна) светлина с различна дължина на вълните. Това позволява да се подбере най-подходящата дължина на вълната и дава повече възможности за терапия, включително и на кожа с тен. 

-Трайността на резултатите е еднаква и при двата метода – резултатите се запазват с години, като обикновено се правят 1-2 поддържащи процедури годишно.

Броят на процедурите зависи основно от цвета и дебелината на косъма, от типа кожа и зоната на третиране, хормонално състояние и др. Може да се говори за средно между 6 и 8 процедури при жените и 8-10 при мъжете. Между отделните процедури не трябва да се използва метод за обезкосмяване, който изтръгва корена (кола маска, пинсета, епилатор). Може да бръснете зоната или да скъсявате космите с тример.


Продължителността на терапията ще зависи от растежа на косъма, който варира и според зоната на тялото. В началото, процедурите ще са необходими всеки месец, но постепенно ще се разреждат, тъй като косменият фоликул ще е все по-отслабнал и космите ще растат по-бавно.

На първо посещение се попълва въпросник, за да се запознаем с общото Ви здравословно състояние и да установим потенциални противопоказания. Такива са например бременност, лошо контролиран диабет, епилепсия, прием на фоточувствителни лекарства, келоиди и други.

Кожата не се уврежда от процедурите, тъй като лазерът и IPL действат на принципа на селективната фототермолиза – начин енергията да се насочи към специфичен хромофор (вещество, абсорбиращо светлината), без да се засегне околната тъкан. Кожата има три естествени хромофора – меланин, хемоглобин и вода. IPL въздейства върху меланина на косъма, който абсорбира светлината и тя достига до корена му, където селективно (без да засяга околната тъкан) разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите отпадат.

Да, No+Vello разработи Sun&Safe технология за сигурна и ефективна лазерна и фотоепилация и на кожа с тен! Единственото условие е да не се излагате активно на слънце или солариум само 48ч преди и след процедура. За сравнение този интервал при повечето лазери е 14 дни.

Имате въпроси?