Фотоепилация

Подготовка

Преди процедура космите не трябва да бъдат махани чрез "изтръгване" (напр. кола маска или пинсета) поне 2 седмици. Необходимо е косъмът да е с дължина между 1 и 3 мм. Най-лесният начин е като обръснете зоната, която ще бъде третирана, 3-4 дни преди посещението си при нас. 

Как действа IPL

IPL фотоепилацията премахва нежеланото окосмяване чрез интензивна пулсираща светлина без да нарушава целостта на кожата. Това става на принципа на т.нар. селективна фототермолиза. Въпреки сложното си име, този термин на практика означава: приложената върху кожата светлина (фото) се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин. С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите умират и отпадат.
Fusion технологията на Nomasvello съчетава лазерна и фотоепилация за постигане на максимална ефективност според индивидуалните особености на всеки клиент. 

 

Sun&Safe: фотоепилация за кожи с тен

Sun&Safe е иновативна технология от последно поколение, която позволява трайна епилация на кожи с тен по сигурен и ефективен начин. Sun&Safe е резултат от продължителни изследвания в R&D отдела на No+Vello в сътрудничество със специализирани компании от Европа и Израел. След двугодишни изследвания, No+Vello извърши различни модификации и подобрения в техниката си за фотоепилация и въведе нови протоколи за работа, които гарантират трайна и безопасна епилация на кожи с тен. Новата технология Sun&Safe позволява ефективна и сигурна фотоепилация и през лятото, като единственото условие е да няма активно излагане на слънце или солариум 48 часа преди и след процедура (в сравнение със стандартните 14 дни). Работи се върху гладко избръсната кожа. Вече не е нужно да се прекъсват процедурите през лятото, което несъмнено повишава тяхната ефективност. Само в No+Vello.


Технология, с която работим

Системата за IPL фотоепилация на No+Vello позволява процедурите да се адаптират според индивидуалните особености на кожата. Третират се повечето типове кожа (1ви -  4ти фототип), включително кожи с тен от слънце или солариум. Работим с последно поколение уреди, които са най-мощните (60 джаула/см2) и бързи на пазара, и гарантират ефективна и трайна епилация. Оборудването притежава система за интензивно охлаждане, която достига нивото на локална анестезия. По тази начин се постига безболезнена епилация.

Резултати

Нашата система за трайна епилация дава отлични резултати при различните части на тялото. Ще се радвате на ефективно и трайно обезкосмяване, много по-качествено и несравнимо с познатите до момента методи за епилация. В повечето случаи, окосмяването намалява минимум с 80%- 85%, като малкото косми, които се появяват отново през годините, растат по-бавно и са по-тънки. След приключване на терапията, ще са необходими поддържащи процедури (1-2 пъти в годината) за премахване на малкото окосмяване, което се появява отново през годините. То ще бъде от по-тънки и по-слаби косми, които се елиминират лесно с който и да е метод за епилация. Трайността на резултатите е индивидуална, но в повечето случаи е от 3 до 5 години.

  

Указания след процедура

48ч след процедурата трябва да избягвате всичко, което води до прекомерно нагряване в зоната - горещ душ, сауна, парна баня, масажи, активен спорт. Хидратацията е особено важна, тъй като работим с високо количество енергия, което може да доведе до изсушаване на кожата.
За домашна грижа препоръчваме Хидратиращата емулсия на No+Vello, която съдържа алое вера и SPF 30. Използването и след процедура успокоява кожата и предотвратява странични реакции като чувство на опънатост и сухота, зачервяване, сърбеж и парене. Употребата и 3-4 дни преди процедура подготвя кожата за енергията, която ще приложим. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-голямо количество енергия може да приложим и съответно - резултатите да настъпят по-бързо.