Лазерна епилация

Как действа?

Диодният лазер, както и IPL фотоепилацията премахва нежеланото окосмяване чрез светлина без да нарушава целостта на кожата. Това става на принципа на т.нар. селективна фототермолиза. Въпреки сложното си име, този термин на практика означава: приложената върху кожата светлина (фото) се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин. С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването.

Унищожените косми ще опадат между 10-тия и 20-тия ден след процедурата. Мождувременно не трябва да използвате метод за епилиране, който изтръгва корена на косъма (кола маска, епилатор, пинсета). Можете да бръснете зоната или да скъсите космите с тример.  

Fusion технология

Fusion технологията на No+Vello постига отлични резултати при всички типове кожа и косъм. При дебели и тъмни косми и лазерната, и фотоепилация са еднакво ефективни. При по-светли и фини косми, по-ефективният метод е фотоепилациятата. След индивидуална консултация нашите специалисти ще Ви препоръчат най-подходящият за Вас метод за постигане на максимална ефективност. 

Болезнено ли е?

Не, усещането е за леко парене/боцкане. Възможно е непосредствено след процедурата да има зачервяване, което ще отшуми до 24-48ч.

Подготовка

Преди процедура космите не трябва да бъдат махани чрез "изтръгване" (напр. кола маска, епилатор, пинсета) поне 2 седмици. Работи се на гладко обръсната кожа, като препоръчваме да оставите необръснат малък участик от зоната, за да определим правилно цвета и дебелината на косъма.

Интервалът между процедурите е 45 дни.  

Резултати

Лазерната епилация дава отлични резултати при всички части на тялото. Изключение прави зоната лице, която третираме само с фотоепилация. При лазерната епилация на тази зона има вероятност от получаване на т.нар. "парадоксален ефект", при който окосмяването в зоната се увеличава, а тънките и фини косми могат да стана по-дебели и тъмни. 

В повечето случаи, окосмяването намалява минимум с 80%- 85%, като малкото косми, които се появяват отново през годините, са много тънки и със забавен растеж. След приключване на курса от средно 6-8 процедури, ще са необходими поддържащи процедури (1-2 пъти в годината). 

 

Sun&Safe: лазерна и фотоепилация за кожи с тен

Технологията Sun&Safe позволява ефективна и сигурна лазерна и фотоепилация и през лятото, като единственото условие е да няма активно излагане на слънце или солариум 48 часа преди и след процедура (в сравнение със стандартните 14 дни). Не е нужно да се прекъсват процедурите през лятото, което несъмнено повишава тяхната ефективност.

 

Указания след процедура

48ч след процедурата трябва да избягвате всичко, което води до прекомерно нагряване в зоната - горещ душ, сауна, парна баня, масажи, активен спорт, активно излагане на слънце/солариум. Хидратацията е особено важна, тъй като работим с високо количество енергия, което може да доведе до изсушаване на кожата.
За домашна грижа препоръчваме Хидратиращата емулсия на No+Vello, която съдържа алое вера и SPF 30. Използването и след процедура успокоява кожата и предотвратява странични реакции като чувство на опънатост и сухота, зачервяване, сърбеж и парене. Употребата и 3-4 дни преди процедура подготвя кожата за енергията, която ще приложим. Колкото по-хидратирана е кожата, толкова по-голямо количество енергия може да приложим и съответно - резултатите да настъпят по-бързо.