Какво означава IPL?

IPL е съкращение от Intense Pulsed Light – Интензивна Пулсираща Светлина. Светлината се нарича „пулсираща” или „пулсова", защото е с различна дължина на вълните и се излъчват няколко поредни импулса. Различната дължина на вълнитe и мултипулса щади кожата и ѝ оставят време за отпускане на поетата топлина, а процедурата се адаптира към индивидуалните особености на кожата. 

Как лазерната и фотоепилация премахват нежеланото окосмяване?

Това става на принципа на т.нар. селективна фототермолиза. Въпреки сложното си име, този термин на практика означава: приложената върху кожата светлина (фото) се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин. С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите падат.

Колко трайни са резултатите от лазерната и фотоепилацията?

След курса от процедури, резултатите се запазват в продължение на години, като са нужни 1-2 поддържащи процедури годишно. В повечето случаи, окосмяването намалява минимум с 80%- 85%, като малкото косми, които се появяват отново през годините, растат по-бавно и са по-тънки и фини.

Болезнена ли е процедурата?

Не, усещането е за леко боцкане/парене. 

Какви са разликите между лазера и фотоепилацията?

И лазерната и фотоепилацията са еднакво ефективни при дебели и тъмни косми. За по-фини и светли косми по-подходящият метод е фотоепилацията. От съображение за сигурност за зоната лице предлагаме единствено фотоепилация, тъй като при третиране с лазер има опасност от получаване на т.нар. "парадоксален ефект", при който окосмяването по лицето се увеличава, а тънките косъмчета се превръщат в дебели и тамни. 

И при двата метода се използва светлината като средство за разрушаване на косъма (селективна фототермолиза), като:

-Лазерът използва фиксирана дължина на вълната с един цвят (монохромна светлина). Характеризира се със силен блясък и интензивност и може да навлезе дълбоко в кожата без интензивността да намалее. Диодният лазер на No+Vello позволява да третираме и V-ти фототип, както и кожи с тен.

-Фотоепилацията използва смесена (полихромна) светлина с различна дължина на вълните. Това позволява да се подбере най-подходящата дължина на вълната и дава повече възможности за терапия, включително и на кожа с тен. 

-Трайността на резултатите е еднаква и при двата метода – резултатите се запазват с години, като обикновено се правят 1-2 поддържащи процедури годишно.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи основно от цвета и дебелината на косъма, от типа кожа и зоната на третиране, хормонално състояние и др. Може да се говори за средно между 6 и 8 процедури при жените и 8-10 при мъжете. Между отделните процедури не трябва да се използва метод за обезкосмяване, който изтръгва корена (кола маска, пинсета, епилатор). Може да бръснете зоната или да скъсявате космите с тример.
Продължителността на терапията ще зависи от растежа на косъма, който варира и според зоната на тялото. В началото, процедурите ще са необходими всеки месец, но постепенно ще се разреждат, тъй като косменият фоликул ще е все по-отслабнал и космите ще растат по-бавно.

Има ли противопоказания?

На първо посещение се попълва въпросник, за да се запознаем с общото Ви здравословно състояние и да установим потенциални противопоказания. Такива са например бременност, лошо контролиран диабет, епилепсия, прием на фоточувствителни лекарства, келоиди и други.

Уврежда ли се кожата в резултат на процедурите с лазер и IPL?

Кожата не се уврежда от процедурите, тъй като лазерът и IPL действат на принципа на селективната фототермолиза - начин енергията да се насочи към специфичен хромофор (вещество, абсорбиращо светлината), без да се засегне околната тъкан. Кожата има три естествени хромофора – меланин, хемоглобин и вода. IPL въздейства върху меланина на косъма, който абсорбира светлината и тя достига до корена му, където селективно (без да засяга околната тъкан) разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите отпадат.

Може ли да се прави лазерна и фотоепилация върху кожа с тен?

Да, No+Vello разработи Sun&Safe технология за сигурна и ефективна лазерна и фотоепилация и на кожа с тен! Единственото условие е да не се излагате активно на слънце или солариум само 48ч преди и след процедура. За сравнение този интервал при повечето лазери е 14 дни.

Какво представлява фотоподмладяването с IPL?

Фотоподмладяването с IPL използва интензивна светлина, която прониква в кожата, без да разрушава повърхностния ѝ слой. Топлината, която се провежда, предизвиква образуването на нови колагенови и еластинови фибри, които реорганизират структурата на дермата и епидермиса и имат запълващ ефект. Резултатът е подмладена кожа, изгладени бръчки и изразни линии, сияйна и стегната кожа.

No+Vello ви гарантира най-добри цени и качествено обслужване

Запазете час за процедура